Η τοποθεσία των Didima Studios

Πού βρίσκονται τα διαμερίσματα και τα ενδιαφέροντα της περιοχής

Τα Didima Studios βρίσκονραι σε μια ήσυχη τοποθεσία σε απόσταση 10 μόλις λεπτών από το λιμάνι και κέντρο της Δονούσας.

Η Δονούσα είναι ένα μικρό νησάκι στις νοτιανατολικές Κυκλάδες και βρίσκεται, 10 μίλια βόρεια της Αμοργού και ανατολικά της Νάξου.

Τον Σταυρό, ή Κάμπο όπως τον αποκαλούν οι ντόπιοι ο οποίος είναι το μεγαλύτερο χωριό και το λιμάνι του νησιού, απλώνεται σε χαμηλό ύψωμα με όμορφη θέα στο πέλαγος. Γραφικός οικισμός με αυθεντική κυκλαδίτικη ταυτότητα που γοητεύει τον επισκέπτη ο Σταυρός βρίσκεται κτισμένος στο νοτιοδυτικό άκρο του νησιού σε έναν απάνεμο κόλπο. Πήρε το όνομά του από την εκκλησία της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού που πρωτοχτίστηκε στο χωριό στα τέλη του 1800.

Στην ανατολική πλευρά του οικισμού βρίσκεται το εκκλησάκι του Τίμιου Σταυρού, στο οποίο ο οικισμός χρωστά και την ονομασία του. Οι υπόλοιποι οικισμοί, Μερσίνη, Χαραυγή και Καλοταριτίσσα, προσφέρονται για περιπάτους και ξεχωρίζουν για τη γραφικότητά τους.

Παραλίες
Σταυρός: Η παραλία στον οικισμό με καταγάλανα και πεντακάθαρα νερά.
Κέδρος: Πανέμορφη και αμμουδερή παραλία. Aπέχει 1 χιλιόμετρο από το κέντρο του νησιού, τον Σταυρό. Στον βυθό της θάλασσας, μπορεί κανείς να δει το αχνάρι ενός πλοίου στον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Λιβάδι: Μεγάλη παραλία με ανοιχτόχρωμη άμμο που βρίσκεται κάτω από το Μερσήνι Στο Λιβάδι φτάνετε είτε με τα πόδια (μία ώρα περίπου), ακολουθώντας τον δρόμο για το Μερσήνι και μετά το κατηφορικό μονοπάτι, είτε με τη λάντζα.

Πως θα έρθετε στη Δονούσα:
Η Δονούσα συνδέεται με συχνά δρομολόγια με την Νάξο, Αμοργό, καθώς και με τα νησιά των Μικρών Κυκλάδων (Κουφονήσι, Σχοινούσα, Ηρακλειά). Συνδέεται επίσης με Πειραιά, Πάρο, Πάρο, Αστυπάλαια.
Δείτε τα δρομολόγια των πλοίων στο openseas.gr